top of page

Mini Dragon Group (ages 6-7)

Public·75 members
Thomas White
Thomas White

Cu Lumina Stinsa


Cabinetul de ministri au gasit o solutie pentru a economisi energia electrica. Astfel, sedinta de astazi a Guvernului s-a inceput in intuneric. Prim-ministrul insa a cerut sa fie aprinsa lumina pentru cateva minute, pentru ca jurnalistii au nevoie sa faca fotografii.
Cu lumina stinsaDe fiecare data cand cineva afla ca am lucrat ca insotitor de bord, incep intrebarile si curiozitatile. Ce fac pilotii in timpul zborului, cat si unde calatoresti, de ce se aprind diferite lumini in avion, etc. Una dintre intrebarile de care m-am lovit chiar zilele trecute, se refera la lumina din avion in timpul decolarii si aterizarii.


Si, subit in cabina se sting luminile, indiferent ca e zi sau noapte. De ce? For safety reasons and to adjust to night vision! Pentru ca atat pasagerii cat si insotitorii de bord trebuie sa fie capabili sa vada ce se intampla afara, in cazul in care apare o urgenta la bord. Iar daca in cabina lumina este puternica, iar afara este noapte, ochiul uman are nevoie de cel putin 30 de secunde ca sa se obisnuiasca cu intensitatea luminii. Asa ca, stingerea luminilor pentru decolare si aterizare are rol in siguranta zborului.


Pentru elevii, învatatorii, doctorii si pacientii moldoveni, însa, beneficiul real consta în faptul ca exista mai multe mijloace financiare pentru alte prioritati importante, si ca proiectul într-adevar tine lumina aprinsa si încaperile încalzite.


Problema apare cel mai des când sunt singură acasă, dar uneori mă afectează chiar dacă maică-mea doarme în camera de lângă. Mă ajută să dorm cu iubitul meu, doar atunci pot dormi fără lumina de veghe. Dar uneori îl trezesc pentru că am atacuri de panică din cauză că visez urât.


Evenimentul este organizat de Fundația Regală Margareta a României, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti și presupune un recital de muzică clasică cu lumina stinsă, susținut de bursierii programului Tinere Talente și pianista Verona Maier, prof. univ. dr. și mentor al proiectului. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page